ELTON DINCĂ, NUMĂRUL 2 MONDIAL LA SCRIMĂ
Elton Dincă, elev Laude-Reut, are un palmares extraordinar la scrimă, fiind la ora actuală numărul doi mondial și numărul 1 la nivel național. Elton a câștigat în septembrie, la Iași, Cupa României, ajungând de opt ori campion național, în martie a luat medalie de bronz cu echipa la Campionatul European de la Soci (Rusia), iar la Concursul Camden de la Londra din octombrie, etapa de Cupă Mondială, locul 3 pe echipe.

Felicitări, Elton!

 ELTON DINCĂ, NUMĂRUL 2 MONDIAL LA SCRIMĂScrima a reprezentat, in ultimii 10 ani, mult mai mult decat un sport pentru mine. Reprezinta o mare parte din viata mea extrascolara si un mediu in care pot excela.

Am inceput acest sport la varsta de 7 ani, la Clubul Sportiv Riposta. Inca de la inceput, antrenorii mei, Sandu Constantin si Dina Lucian, au vazut potentialul din mine, care eu il credeam inexistent. Totul a inceput ca o joaca de copil, un mod placut de a imi petrece timpul liber. Acest lucru s-a schimbat cand am obtinut prima mea medalie de aur la Campionatele Nationale de Copii din 2010. A fost momentul care m-a determinat sa muncesc in continuare si sa ma dedic mai mult scrimei.

In anii care au urmat, mi-am continuat activitatea in sport, castigand medalii la campionatele nationale si la concursuri internationale de copii. Cariera mea sportiva a ajuns la apogeu sezonul trecut. Impreuna cu cei trei colegi de echipa nationala, am castigat medalia de bronz la Campionatele Europene de Cadeti de la Sochi. A fost cea mai importanta medalie de pana atunci si mi-a oferit motivatia de a imi continua activitatea sportiva si de a obtine rezultate si mai bune. In prezent, ocup locul 2 in clasamentul EFC Cadet Circuit, dupa o medalie de bronz obtinuta la circuitul de la Londra.

In spatele tuturor medalilor si tuturor zambetelor din poze se afla ore intregi petrecute in sala de antrenament, lame de sabii rupte, zeci de litri de transpiratie si multe esecuri. Pentru a putea fi consistent in rezultate, trebuie sa muncesc dublu dupa fiecare medalie obtinuta. Obiectivul meu principal din acest sezon este sa obtin cate o medalie la Campionatele Europene si Mondiale. Pregatirea mea actuala necesita multe sacrifcii. In majoritatea zilelor ajung acasa la ora 10 extenuat, dar fericit. Sunt fericit, deoarece stiu ca la urmatorul concurs, orele de antrenament sabiile rupte din frustrare, esecurile ma vor ajuta sa imi ating scopul.

In ciuda tuturor sacrificiilor, raman cu zambetul pe buze in fiecare zi. Zambesc, doarece stiu ca o sa am ocazia de a cuceri medalii in continuare si de a practica sportul care ma face sa ma simt implinit.

 Elton Dincă, 10 U