Strasbourg, motorul democrației europene – vizita de studii diplomatice a liceenilor Lauder-Reut

Vizita la Parlamentul European de la Strasbourg_2Parlamentul European reprezintă una dintre cele mai importante componente ale aparatului politico-administrativ al Uniunii Europene. În România, perspectiva asupra acestei instituții este una preconcepută, vagă și rigidă, alimentată de mass-media puternic politizată. Aceasta atribuie apartenenței României la Uniunea Europeană ineficiența proiectelor de infrastructură, monopolul birocrației corupte asupra administrației publice și multe alte probleme cu care ne confruntăm. Personal, consider că acest mod de gândire este unul dăunător și nefondat, a cărui propagare în rândul opiniei publice este posibilă datorită lipsei de informare. Contactul cu realitatea mediului politico-administrativ european poate însă spulbera orice urmă a acestei mentalități, până și în cazul celor mai înverșunați eurosceptici.

Aflat în Strasbourg, pe malul râului Ill, Parlamentul European își are sediul într-un complex de clădiri moderne îmbrăcate în sticlă, ce oferă o notă de eleganță structurilor de dimensiuni colosale, interconectate printr-o rețea elaborată de lifturi și pasaje suspendate. Odată ajuns acolo, după un drum relativ scurt ce te poartă de-a lungul malurilor fermecătorului, adormitului Ill, printre căsuțele parcă desprinse din basme și pe șoseaua modernă de centură a orașului, te izbește prezența impozantă a clădirii principale: o construcție cilindrică din sticlă, asemănătoare miticului turn Babel, special proiectată pentru a părea neterminată. Încărcătura simbolistică a acestui aspect este reprezentată de natura proiectului european, la care încă se lucrează și se va lucra în permanență pentru totdeauna, deoarece idealurile sale sunt nelimitate. Pășind drept înainte, traversezi un pod prins cu cabluri din fibră de metal aflat la mare înălțime deasupra unui șanț adânc, la capătul căruia se găsește primul cordon de securitate, un ansamblu de gherete și corpuri de clădire scunde, alungite, aducând mai degrabă cu niște barăci. Înăuntru, vizitatorii sunt supuși unui proces de percheziționare identic celui din aeroport – scanarea bagajelor de mână, trecerea prin detectorul de metale, descălțarea pantofilor (dacă acest lucru se impune) etc. Într-adevăr, acesta este un aeroport către întreaga Europă; bineînțeles, nu este vorba de spațiul geografic, ci de valorile culturale și spiritul democratic în care pulsează inima bătrânului continent, unit sub drapelul UE.

Pe holurile intens circulate ale clădirii, înțesate de indicatoare colorate către lifturi, ieșiri de urgență, săli de conferință, diferite zone administrative și multe altele, pot fi auzite persoane vorbind toate limbile europene: de la spaniolă, italiană și engleză, la greacă, poloneză ori neerlandeză.

Grupul nostru a fost alcătuit din elevi de liceu și personal didactic și administrativ al Complexului Educațional Lauder-Reut, invitat personal de către domnul europarlamentar Andi Cristea să întreprindă o călătorie de trei zile la Parlamentul European. În contextul în care majoritatea elevilor prezenți frecventează cursurile de diplomație ale școlii, inclusiv eu, această experiență ne-a fost cu mult mai utilă, îmbogățindu-ne semnificativ cunoștințele în domeniul afacerilor internaționale și al modului în care ele sunt gestionate la nivel profesional. În decursul celor două vizite la Parlamentul European, am luat prânzul la sofisticatul restaurant cu bufet în care obișnuiesc să ia masa demnitarii, restaurant care, în ciuda multitudinii de identități naționale pe care le întruchipează întreaga instituție, își păstrează inconfundabilul farmec franțuzesc; acolo am avut ocazia de a discuta cu domnul deputat Andi Cristea, care ne invitase, în persoană. Fiecare elev s-a prezentat și s-a autocaracterizat în câteva cuvinte, după care a urmat o conversație pe tema integrării Europene a Republicii Moldova, subiect de mare interes în România. După prânz, am participat la o prezentare a domnului Sorin Moise, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, pe tema CECO – proiectul de ridicare a vizelor și taxelor vamale pentru Canada care, după cum însuși domnul Moise ne-a dezvăluit, are un scop și o natură de ordin mai degrabă geo-politic decât economic: formarea unei alianțe a lumii occidentale, SUA urmând să fie integrate curând, după încheierea alegerilor prezidențiale. A urmat o altă prezentare, cel puțin la fel de captivantă a structurii, îndatoririlor, organizării și istoricului Parlamentului European. La sediul oficial din Strasbourg, europarlamentarii se întrunesc patru zile lunar, de luni până joi, pentru a dezbate legile în plen și a le vota, restul operațiunilor instituției desfășurându-se la Bruxelles. Din totalul de 751 de europarlamentari, 16 sunt neafiliați, iar restul fac parte din diverse grupuri politice parlamentare, cel mai numeros fiind Grupul Partidului Popular European sau, mai simplu, Partidul Popularilor Europeni, urmat de Grupul Alianței Progresiste a Democraților și Socialiștilor, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE, a nu se confunda cu formațiunea politică omonimă din România), Partidul Liber European (verzii), Stânga Verde Nordică și alte câteva organizații minore, de orientare extremistă, precum Europa Națiunilor și Libertăților.

După aceea, în încheierea primei vizite, am asistat la o dezbatere în plen pe tema oportunităților de angajare pentru tineri, etapă care, personal, m-a impresionat cel mai mult. Sala de Plen, rotundă, este împărțită pe două plane: jos se află sala propriu-zisă – pupitrul de la care își țin cuvântările deputații, ca un piedestal, sub care se află cel al președintelui ce moderează dezbaterea. Dinaintea acestora se întinde un semicerc alcătuit din locurile deputaților care asistă la dezbatere, dotate cu microfoane, căști, hârtie și un instrument de scris. Ușierii, îmbrăcați în frac, cu papion alb și un lanț cu un medalion voluminos prins la veston, restricționează accesul în perimetrul sălii de plen, ocupându-se, în același timp, cu alte sarcini formale. De jur împrejur, în pereți, se află cabinele interpreților, câte una rezervată fiecărei limbi oficiale a UE, căci europarlamentarii pot vorbi în orice limbă doresc. În plan secund, ca loja unei opere, se află balconul, destinat invitaților și vizitatorilor.

Apoi am fost conduși spre ieșire, urmând să ne oprim la hotel pentru a schimba uniformele de protocol cu haine comode și să luăm cina la un restaurant cochet din centrul Strasbourg-ului, cu care ne familiarizaserăm în seara precedentă. Asupra străzilor liniștitului orășel se așterneau, încet-încet, răcoarea și întunericul nopții.

A doua zi, deși au intervenit mici probleme în sincronizarea cu șoferul autocarului ce ne transporta (am învățat că francezii sunt foarte punctuali!), am ajuns la Parlament pentru a participa la o dezbatere moderată de către domnul Andi Cristea, pe tema alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a orientării respectivei țări către perspectivele europene. Cu toții am urmărit cu mare atenție interes, mai ales români fiind, evoluția dezbaterii la care au participat oficiali din Moldova și România, experți în probleme de securitate națională și deputați, străini sau români, cei din urmă făcând observații încărcate de patos, revoltă ori susținere puternic exprimate, stimulate, probabil, de empatia pentru conaționalii de peste Prut. Cu toate acestea, atmosfera generală a păstrat o notă glacială, ușor distanțată de substanța și realitatea subiectului, făcându-se referire doar la statisticile care nu reflectă, nici pe departe, adevărul.

În încheierea acestei ultime vizite, ne-am luat la revedere de la domnul Andi Cristea, asistentul său italian, David, și domnul Mihăiță Papară, aflat la Parlament într-un stagiu, după care ne-am retras pentru a ne petrece ultima noapte în Strasbourg.

Scriind acest articol – dacă se poate, într-adevăr, folosi acest termen cu o conotație un pic prea profesională pentru rândurile pe care le-ați citit – am retrăit eu însumi, pe măsură ce-mi așterneam amintirile și impresiile pe hârtie, experiența de neuitat pe care mi-a prilejuit-o bunăvoința domnului europarlamentar care ne-a invitat și a școlii mele. Le sunt amândurora pe deplin recunoscător.

Parlamentul European, portavocea culorilor politice și a opiniilor în care este divizată Europa, foarte dificil de controlat și coordonat în vederea luării unor decizii în beneficiul tuturor, eficiente și imparțiale, este un Atlas ce susține pe umeri echilibrul și supraviețuirea naturii democratice a Uniunii Europene. Din perspectiva mea, a unui simplu licean, importanța acestei instituții și a sarcinii pe care o îndeplinește, având un impact de proporții inimaginabile asupra tuturor aspectelor pozitive ale vieții economice și politice pe care o cunoaștem astăzi, nu poate fi exprimată în cuvinte.

Tudor Cobrea, clasa a IX-a Uman

Pin It

Structura anului scolar

 

SUMMER SCHOOL

18 IUNIE – 6 IULIE 2018

VACANȚA DE VARĂ

începe în 9 iulie 2018

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 8 iunie 2018

* clasa a XII-a termină cursurile pe 25 mai 2018

* vacanţa de toamnă (28 octombrie - 5 noiembrie 2017) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

                       SEMESTRUL II

       12 FEBRUARIE  – 15 IUNIE 2018

              VACANȚA DE PRIMĂVARĂ

              31 martie – 10 aprilie 2018

                     ŞCOALA ALTFEL

               19-23 martie 2018 (liceu)

    26-30 martie 2018 (primar, gimnaziu)

           16-20 aprilie 2018 (grădiniţă)

                       ZILE LIBERE

     1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (ma)

          21 mai – Şavuot - zi libera (lu)

28 mai – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                    1 iunie – zi libera (vi)

                          SEMESTRUL I

11 SEPTEMBRIE 2017 – 2 FEBRUARIE 2018

                             ZILE LIBERE

21, 22 septembrie – Roş Haşana – zile libere (jo, vi) – ajun 20 septembrie zi scurtă (mi 15.00), 5, 6 octombrie – Sucot – zile libere (jo, vi) – ajun 4 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 12 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (jo) ) – ajun 11 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 13 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (vi), 30 noiembrie – Sf Andrei (jo), 1 decembrie – Ziua Naţională (vi), 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (mi)

                        VACANȚA DE IARNĂ

     23 DECEMBRIE 2017 – 14 IANUARIE 2018

                VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ

                       3 – 11 FEBRUARIE 2018

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

MADICKE NIANG

Minister of Foreign Affairs-Republic of Senegal

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

AVIGDOR LIEBERMAN

Minister of Foreign Affairs, State of Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining