Victorie internațională a Școlii Lauder

Victor Vescu 1Victor Vescu, elev al Complexului Educațional Lauder-Reut, a obținut medalie de argint la a II-a ediție a Balcaniadei de Geografie, desfășurată în perioada 24-30 iunie 2016/Radalj, Serbia.

L-am așteptat pe Victor să revină acasă pentru a afla, din perspectiva campionului, ce înseamnă Balcaniada și cum poți ajunge la un asemenea nivel de performanță. Și i-am pus o mulțime de întrebări, la care Victor a răspuns detaliat, ca să ne satisfacă toate curiozitățile legate de acest subiect.

  1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru Geografie?

Cea dintâi carte pe care am citit-o singur de la cap la coadă a fost „Primul meu atlas Larousse”, care m-a învățat primele lucruri despre hărți, continente, țări, munți, oceane, vreme, vulcani, cutremure, populație și nenumărate alte concepte de bază în geografie. Îmi aduc aminte cum încercam să desenez drapelele statelor și să copiez hărțile pe care le găseam în enciclopedie. Pot spune că această carte citită și recitită de atâtea ori la o vârstă atât de mică (înainte de a începe școala) mi-a stârnit interesul nu doar pentru geografie, dar pentru știință și natură în general. Mai apoi, pasiunea pentru a cunoaște planeta Pământ a devenit evidentă pe când o exploram fascinat folosind „Google Earth” încă de la vârsta de 7-8 ani.                                          

Olimpiada de Geografie Balcanica 2016 Victor Vescu Page 12. Ce este fascinant în studiul Geografiei? Ce te atrage pe tine la această disciplină?

Tot sau... aproape tot. Sunt foarte atras de partea practică a geografiei și de faptul că aceasta se regăsește atât de mult în lumea reală. Între geografia fizică și cea umană, o prefer pe cea fizică și îmi place accentul care se pune în geografie pe interdependența celor două ramuri. Este uimitor cât de diferit vezi, apreciezi și înțelegi lumea din jurul tău atunci când cunoști bine geografia și cum atât de multe fenomene aparent fără legătură cu geografia își găsesc explicațiile în aceasta.

3. Ce trebuie să faci pentru a ajunge la acest nivel de performanță?

Ceea ce m-a ajutat cel mai mult să ating acest nivel este faptul ca în ultimii 4 ani am participat constant la toate competițiile de Geografie. În clasa a VII-a am participat la concursul de geografie „Terra”, obținând locul întâi la faza națională, iar din clasa a VIII-a am mers în fiecare an la Olimpiada națională de Geografie.

Mai mult sau mai puțin, orice lucru pe care îl știi legat de planeta noastră te ajută să obții rezultate la Geografie, multe capitole apelând la cunoștințe de Fizică, Chimie și Biologie. Chiar și Geometria s-a dovedit folositoare atunci când, la proba de baraj pentru calificarea în lotul internațional, unul dintre subiecte a cerut calcularea unghiului la care se găsește soarele la amiază la diverse date calendaristice și grade latitudine cu ajutorul unei analemme (diagramă care dă declinația Soarelui și ecuația timpului pentru orice zi a anului). Deși nu mai întâlnisem o astfel de problemă până atunci, am reușit să rezolv problema pe care nimeni altcineva nu a făcut-o, folosindu-mă de intuiție și simplificând-o la o problemă de geometrie cu unghiuri complementare. Desigur, un alt lucru care m-a ajutat mult a fost cunoașterea fluentă a limbii engleze, care se datorează în principal numărului mare de ore și nivelului avansat de predare de la școala noastră.

Pregătirea propriu-zisă este făcută în principal din cărți scrise în limba engleză despre care am aflat și pe care le-am împrumutat de la foști olimpici internaționali pe care i-am cunoscut la olimpiade.

4. Povestește-ne cum a fost experiența prin care ai trecut în Serbia.

Loturile pentru Balcaniada de Geografie (BiGeo) și pentru Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) se stabilesc în urma unei probe de baraj în limba engleză ce se desfășoară la sfârșitul Olimpiadei Naționale de Geografie. Barajul începe cu o probă orală eliminatorie urmată de o probă scrisă de un grad foarte mare de dificultate care este făcută și mai dificilă de timpul puțin pus la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor. În urma probei scrise, primii patru clasați formează lotul care va merge la Olimpiada Internațională de Geografie, iar următorii patru pe cel pentru Balcaniadă.

Balcaniada de Geografie a fost la a doua sa ediție și s-a desfășurat în Mali Zvornik, un mic oraș aflat pe malul râului Drina, la granița dintre Serbia și Bosnia. Au participat echipe din patru țări: Serbia, Slovenia, Bosnia și România. Balcaniada a urmat modelul Olimpiadei Internaționale de Geografie, cuprinzând trei probe: una teoretică scrisă, una practică pe teren și una multimedia de tip grilă. Testul teoretic scris a verificat cunoștințe generale de geografie din șase domenii: astronomie și geografie istorică, climatologie, hidrologie, religie și civilizație, demografie și geografie politică. Proba practică a presupus cartografierea zonei centrale a orășelului Mali Zvornik și rezolvarea unor situații-problemă legate de dezvoltarea zonei. Testul multimedia necesită mai ales abilitățile de a recunoaște locuri și peisaje și de a interpreta grafice și hărți. Cu excepția probei teoretice, modul de desfășurare a probelor a diferit de ceea ce îmi era cunoscut de la olimpiadele naționale, dar mă bucur ca m-am familiarizat cu modelul iGeo.

Am plecat cu avionul spre Belgrad pe data de 24 iunie împreună cu Omar (care este de asemenea din București și de care mă leagă o prietenie puternică care s-a născut din participarea amândurora la Olimpiada de Geografie), Iulia, din Galați, și Ana, din Fălticeni. Din Belgrad, am luat autocarul către granița cu Bosnia de pe valea râului Drina, o zonă cu un peisaj de-a dreptul uimitor, mai mult decât potrivită pentru desfășurarea unui astfel de concurs. Am fost întâmpinați cu căldură de către organizatori și am intrat repede în discuții cu elevii din celelalte țări, care s-au dovedit prietenoși și alături de care am descoperit repede o mulțime de interese comune.

Noi, lotul României, ne-am împrietenit repede și am lucrat uniți și eficient în echipă la proba practică, cea care permitea colaborarea membrilor aceleiași echipe. Rezultatele le-am așteptat, desigur, cu sufletul la gură, iar primul motiv de bucurie odată ce le-am primit a constat în faptul că am fost singura echipă ai cărei membrii au luat toți medalii și prima echipă ca medie a punctajelor obținute, cu 71.87 de puncte, cu peste 5 puncte peste punctajul mediu obținut de echipa Serbiei, clasată pe locul al doilea. Excursiile organizate după terminarea probelor au fost minunate; am vizitat mânăstirea Sokograd, de unde am urcat până la o cruce aflată în vârful muntelui și parcul național Tara, unde ne-am plimbat cu o mocăniță fabricată în România, pe șina de cale ferată „Sargan Eight”, denumită astfel deoarece are forma cifrei opt. Apoi am vizitat satul Drvengrad, care a fost construit ca platou de filmare pentru „Life is a Miracle” regizat de Emir Kusturica.

Pe 1 iulie Balcaniada s-a terminat și am plecat spre Belgrad unde aveam să stăm o noapte înainte de a ne întoarce acasă. Am plecat sperând că vom revedea acest oraș anul viitor, cand va avea loc, tot în Serbia, Olimpiada Internaționala de Geografie.

Privind în urmă, de departe cele mai tensionate momente le-am trăit nu în cele 7 zile în care s-a desfășurat Balcaniada, ci cu două luni înaintea acesteia, în ziua când am susținut proba de baraj și la ceremonia de premiere a Olimpiadei Naționale de Geografie de la Sibiu, când, la finalul acesteia, a fost momentul în care s-au anunțat numele celor calificați în loturile pentru iGeo și BiGeo. Emoțiile mele au fost de nedescris în acele două zile, fiindcă mă gândisem la ele timp de un an, iar odată ce numele meu a fost strigat al 6-lea nu țin minte decât cum am alergat ca un nebun pe scenă, steagul care mi-a fost dat de unul dintre organizatori, sala ridicată în picioare în fața celor opt care urmau să reprezintă geografia românească și versurile melodiei „We are the champions” a trupei Queen.

5. Cum te simți cu un asemenea rezultat în portofoliu?

Este primul concurs internațional la care am participat și de la care m-am întors cu o medalie și mă bucur să îl adaug la portofoliu, mai ales din moment ce mă va ajuta în cazul în care voi decide să urmez cursurile unei facultăți în afara țării. Sunt mândru de acest rezultat, însa nu intenționez să mă opresc aici. Îmi propun ca anul viitor sa mă calific la Olimpiada Internațională de Geografie. Mă gândesc la Balcaniadă ca la o pregătire bună pentru provocările care mă vor aștepta în ultimii doi ani de liceu în ceea ce privește Geografia. 

Olimpiada de Geografie Balcanica 2016 Victor Vescu Page 26. Care este cel mai drag moment legat de Balcaniadă? De ce?

Îmi aduc aminte cu cea mai mare plăcere de momentul în care, la întoarcerea din Belgrad, am ieșit împreună cu colegii de lot pe ușa aeroportului purtând medaliile câștigate și ținând toți patru tricolorul în mână, iar oamenii din zona de așteptare a aeroportului au început să ne aplaude și să ne felicite, fără vreo obligație și fără să știe de unde venim. Am fost cu adevărat mișcat de acest gest simplu, dar neașteptat al unor necunoscuți cărora le-aș fi mulțumit fiecăruia în parte, dacă nu ar fi fost atât de mulți.

7. Cui vrei să îi mulțumești pentru această performanță? Cui vrei să îi dedici premiul?

Sunt recunoscător doamnei profesoare Roxana Diaconu, care dă viață Geografiei și o face să devină amuzantă așa cum nimeni altcineva nu reușește, primei mele „antrenoare”, doamna profesoară Roxandra Cristescu, școlii și familiei, care m-au susținut, doamnei diriginte, care nu s-a îndoit niciodată de mine, profesorilor, care s-au arătat înțelegători, colegilor și prietenilor, care nu s-au supărat atunci când am ales Geografia înaintea timpului pe care trebuia să-l petrec cu ei.

8. Care sunt planurile tale de viitor?

Nu sunt încă hotărât în ceea ce privește drumul pe care voi merge după terminarea liceului, deși știu că foarte mult timp nu mai am pentru a lua o decizie. Ce-i sigur este că mă voi orienta către partea de științe și cu siguranță m-aș bucura dacă aș putea integra Geografia în ceea ce voi studia la facultate sau în ceea cu ce mă voi ocupa ulterior.

Olimpiada de Geografie Balcanica 2016 Victor Vescu Page 39. Ce sfaturi le dai colegilor care doresc să îți urmeze exemplul?

Să își găsească motivația de a atinge un anumit nivel de performanță. Nu vreau să par pedant, dar când sunt întrebați același lucru, mulți vorbesc despre importanța perseverenței și a timpului acordat pregătirii, însă experiența mea îmi spune că este exact invers. Nu ești motivat să reușești doar prin exercițiu constant, ci motivația te face să ai încredere în forțele proprii și să muncești cu drag în așa fel încât să ajungi acolo unde îți propui. Poate că nu este cel mai folositor sfat, însă este cel mai sincer pe care îl pot da.

10. Câteva gânduri pe care ai dori să le adaugi...

Una dintre cele mai bune părți legate de Geografie sunt oamenii minunați pe care-i întâlnești la faza națională a Olimpiadei: colegii din lotul Bucureștiului sau din loturile altor județe, profesorii însoțitori care te încurajează orice-ar fi, foștii olimpici la Geografie care vin în fiecare an „în vizită” la Olimpiadă și mulți alții. Toți aceștia formează o comunitate foarte strânsă, cu pasiuni și interese comune, alături de care mă identific și în cadrul căreia mă simt întotdeauna plăcut și norocos că mă aflu.

Dintre toți cei de la Olimpiadă, cea mai frumoasă prietenie am legat-o cu Omar Hamod, în aceeași clasă ca și mine, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, pe care îl cunosc de când mergeam amândoi la concursul „Terra”, în clasa a VII-a. Cu el am mers împreună la olimpiade până anul acesta când am reușit să ne calificăm la Balcaniadă și sperăm să continuăm să facem acest lucru până la terminarea liceului. Doamna Diaconu, fosta profesoară de Geografie a lui Omar din școala generală, a devenit profesoara mea la liceu, iar noi am continuat să facem pregătirile la Geografie în comun, învățând unul de la celălalt și devenind foarte buni prieteni și în afara Olimpiadei.

 

Pin It

Structura anului scolar

 

SUMMER SCHOOL

18 IUNIE – 6 IULIE 2018

VACANȚA DE VARĂ

începe în 9 iulie 2018

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 8 iunie 2018

* clasa a XII-a termină cursurile pe 25 mai 2018

* vacanţa de toamnă (28 octombrie - 5 noiembrie 2017) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

                       SEMESTRUL II

       12 FEBRUARIE  – 15 IUNIE 2018

              VACANȚA DE PRIMĂVARĂ

              31 martie – 10 aprilie 2018

                     ŞCOALA ALTFEL

               19-23 martie 2018 (liceu)

    26-30 martie 2018 (primar, gimnaziu)

           16-20 aprilie 2018 (grădiniţă)

                       ZILE LIBERE

     1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (ma)

          21 mai – Şavuot - zi libera (lu)

28 mai – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                    1 iunie – zi libera (vi)

                          SEMESTRUL I

11 SEPTEMBRIE 2017 – 2 FEBRUARIE 2018

                             ZILE LIBERE

21, 22 septembrie – Roş Haşana – zile libere (jo, vi) – ajun 20 septembrie zi scurtă (mi 15.00), 5, 6 octombrie – Sucot – zile libere (jo, vi) – ajun 4 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 12 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (jo) ) – ajun 11 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 13 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (vi), 30 noiembrie – Sf Andrei (jo), 1 decembrie – Ziua Naţională (vi), 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (mi)

                        VACANȚA DE IARNĂ

     23 DECEMBRIE 2017 – 14 IANUARIE 2018

                VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ

                       3 – 11 FEBRUARIE 2018

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

MADICKE NIANG

Minister of Foreign Affairs-Republic of Senegal

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

AVIGDOR LIEBERMAN

Minister of Foreign Affairs, State of Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining