IMG 8787Luni, 30 octombrie 2017, la ora 13.00, în cadrul Complexului Educațional Lauder-Reut, l-am sărbătorit pe Iancu Țucărman, la frumoasa aniversare a vârstei de 95 de ani.

Iancu Țucărman este cel mai în etate și unicul supraviețuitor încă în viață al trenului morții de la Podul Ilioaiei – Iași, din fatidica vară a anului 1941.

Anul acesta, în mijloc de toamnă, Iancu Țucărman a împlinit 95 de ani, pentru care îl felicităm și i-am adus un omagiu, prin organizarea unui moment festiv în cadrul Complexului Educațional Lauder-Reut alături de noua generație de care se simte atașat și pentru care are gânduri înțelepte și părintești.

Iancu Țucărman a fost îmbrățișat de elevii Lauder-Reut și 20 de elevi violoniști de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti i-au cântat La mulți ani! alături de un cvintet profesionist, compus din Andrei Theodoru (clarinet), Ana Maria Marian (vioară), Alexandru Marian (vioară), Iulian Popovici (viola) și Bogdan Postolache (violoncel), care au ținut și o lecție demonstrativă de dirijat, inedită pentru copii.

Am ales să-l sărbătorim în preajma copiilor, dat fiind că dumnealui, din pensia proprie, plătește copiilor studii de vioară, de mulți ani. Dumnealui este singur, fără familie și de aceea dorim să îi facem o onoare din partea a 120 de copii care îi vor oferi câte o floare cu binecuvântarea ad mea ve’esrim, cum se spune în ebraică, până la 120 de ani.

Tova Ben Nun-Cherbis a deschis evenimentul adresându-i domnului Iancu Țucărman urări de viață lungă și mulțumiri pentru prezența sa alături de prietenii Lauder-Reut, fiind apoi intonate cântecele aniversare La mulți ani!, în limba română și Hayom Huledet Sameach, în limba ebraică.

Sunt onorat de prezența fiecăruia dintre dumneavoastră aici și vă doresc sănătate și să vă ajute Dumnezeu să ajungeți la vârsta pe care o am astăzi și chiar mai mult, în deplină bunăstare și prosperitate. Felicit conducerea școlii Lauder-Reut pentru tot ceea ce faceți și le mulțumesc tinerilor muzicieni de la Colegiul Dinu Lipatti, a spus domnul Iancu Țucărman.

La Mulți Ani, Iancu Țucărman!

Apariții în presă:

http://www.ziare.com/scoala/gimnaziu/iancu-tucarman-povestea-unui-destin-1487331