IMG 2289

Anul acesta a venit rândul postului B1TV să fie gazdă şi sursă de informaţii pentru elevii interesaţi de profesia de jurnalist de televiziune şi de complexul mecanism care se află în spatele ecranului.

Astfel, grupul elevilor de la clasele a IX- a, a X-a şi a XI-a (care au optat pentru cursurile media) a mers în vizită la B1TV pentru a afla în ce constă o carieră în acest domeniu îndrăgit de tineri.

Elevii noştri au fost întâmpinaţi de managerul de studio, li s-a explicat modul în care lucrează fiecare departament (redacţie, producție, marketing, regie emisie, montaj, platoul cu decorurile care se schimbă de la o emisiune la alta), dar şi cum circulă fluxul informaţional între acestea.

Toţi au fost foarte încântaţi de regia tehnică şi studioul de ştiri, au pus întrebări şi au făcut fotografii cu câteva dintre vedetele trustului.
Iată mai jos o parte din impresiile lor:

“Într-o oră am reuşit să vedem platoul, regia şi redacţia de ştiri. Totul se întâmplă foarte repede, iar organizarea este esenţială în astfel de situaţii, fără lucru în echipă şi cooperare nu se poate ajunge la rezultatul dorit.

"Consider că este foarte important pentru educaţia noastră, pentru alegerile privind cariera viitoare să vedem ce presupune fiecare meserie în parte şi să învăţăm direct de la sursă.”  

Ana Trufăşilă, cl. a XI-a real

“Vizita la B1 a reprezentat o experienţă unică ce mi-a confirmat teoria despre dificultatea de a munci într-o televiziune. Am fost uimit de sincronizarea producătorului cu ceilalţi membri ai echipei, aceştia înţelegându-se doar prin anumite numere(reprezentând intervalul în care se schimba reportajul / începea pauza)."  

Andrei Mina, cl. a XI-a real

„Din această experienţă am învăţat că munca jurnaliştilor nu constă numai în citirea unor ştiri de pe prompter, ci într-un proces complex de informare şi relatare a unor evenimente.”   

Cosmina Cernescu, cl. a IX-a uman

„M-a fascinat cum lucrau oamenii şi cum sunt organizate activităţile editoriale şi de producţie. A fost un privilegiu să văd cum funcţionează televiziunea, cum este prelucrată informaţia şi ce fel de oameni se află în spatele ecranului.”

Orit Itzikovich, cl. a IX-a uman

„Am avut ocazia să învăţăm multe lucruri despre televiziune şi jurnalism. Chiar şi pentru cineva mai puţin pasionat de aceste subiecte, vizita s-a dovedit a fi un mod bun şi interesant de a afla cum se produc emisiunile pe care le vedem la televizor.”

Bianca Boancă, cl. a X-a uman

„Am descoperit că trebuie să lucrezi la foc automat şi că absolut totul este la secundă. Trebuie să fii înnăscut pentru un astfel de job şi, în special, să fii capabil să faci faţă condiţiilor de stres.”

Bianca Iacob, cl.a X-a real

Coordonatori de proiect:

Conf.univ.dr. Liana Ionescu

Dr. Alina Cătăneţ

Catedra de Media, Business şi Diplomaţie

Complexul Educaţional Lauder-Reut