Gala prieteniei Magna cum Laude, a XV-a ediție_1Joi, 8 decembrie 2016, ora 19:00, Parlamentul României a găzduit Gala Prieteniei Magna cum Laude, aprinzând pentru a XV-a oară, luminile de Hanuca și de Crăciun, în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 42 de olimpici naționali și internaționali ai Complexului Educațional Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc, pentru al treilea an consecutiv, în Sala de Recepție a Palatului Parlamentului, în organizarea Fundației Ronald S. Lauder România, Fundației Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputaților, al Ambasadei Israelului în România și al Primăriei Sectorului 3.

Gala prieteniei Magna cum Laude, a XV-a ediție_2Candelabrul de Hanuca și bradul de Crăciun au fost aprinse de domnul deputat doctor Aurel Vainer, Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, alături de domnul Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților, într-un spectacol strălucitor, al cărui tradiție pornește de la Casa Albă din Washington și a devenit evenimentul mult așteptat al fiecărei ierni.

Ne-au onorat cu prezența numeroase personalități ale lumii politice și diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai ambasadelor străine la București (Israel, Statele Unite ale Americii, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Franța, Federația Rusă, Croația, Finlanda, Armenia, Sfântul Scaun) și lideri corporatiști.

Gazdele serii au fost Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Fundației Ronald S. Lauder România, al Fundației Magna cum Laude-Reut și al Complexului Educațional Lauder-Reut și ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, doamna Tamar Samash, care i-au întâmpinat cu mare bucurie pe cei 600 de invitați.

Gala prieteniei Magna cum Laude, a XV-a ediție_4Au fost alături de noi și le transmitem, și pe această cale, aprecierile noastre, precum tuturor invitaților mari și mici, deopotrivă:

-          Ministrul Educației, domnul Mircea Dumitru, care a înmânat diplomele elevilor premianți, alături de domnul Silvio Joskowicz, Președintele Departamentului pentru Educație al World Zionist Organization, din Israel

-          Consilierul prezidențial, domnul Sergiu Nistor

-          Europarlamentari - domnul Andi Cristea, mentor și susținător al proiectelor noastre de diplomație - și parlamentari (domnii Valeriu Zgonea, Florin Pâslaru, Mircea Geoană, Daniel Constantin, Florin Alexe)

-          Oficiali ai Guvernului israelian - domnul dr. Zvi Herman Bercovici, consilierul personal şi medicul oficial al primului ministru al Statului Israel, Beniamin Netanyahu, și consul onorific al României în Israel - și reprezentanți ai Guvernului României (ambasadori, directori de departamente, secretari și subsecretari de stat)

-          Viceprimarul Municipiului București, doamna Tomnița Michaela Florescu și reprezentanți ai Băncii Naționale a României, împreună cu delegatul Fondului Monetar Internațional în România și Bulgaria

Gala prieteniei Magna cum Laude, a XV-a ediție_3Invitații s-au delectat cu un spectacol muzical susținut de elevii Complexului Educațional Lauder-Reut și momente artistice impresionante în regia Alice Barb, Directorul Fondator al Centrului Cultural "Casa Artelor", printre artiști aflându-se apreciatul cântăreț Marcel Pavel și Bucharest Klezmer Band.

Gala Prieteniei este un eveniment de strângere de fonduri destinate educației de excepție cu care numele Lauder-Reut este sinonim în cele două decenii de existență cu care se mândrește.

Gala Prieteniei Magna cum Laude 2016 în media:

http://bucurestifm.ro/2016/12/09/gala-prieteniei-magna-cum-laude/

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/olimpici-rasplatiti-pentru-performante-628481

http://stirileprotv.ro/stiri/social/zeci-de-elevi-de-la-scoala-lauder-reut-premiati-de-ministrul-educatiei-in-cadrul-galei-magna-cum-laude.html

http://www.ziare.com/scoala/educatie/feerie-de-iarna-in-parlament-la-gala-prieteniei-1447300