Sărbătoarea Luminilor în mijlocul elevilor de la Lauder-Reut

În seara zilei de 8 decembrie 2016 la Sala de Recepţii a Parlamentului României a avut loc a 15-a ediţie a Galei Prieteniei „Magna cum Laude”. În cadrul evenimentului, bucuria specifică sărbătorii evreieşti de Hanuca şi a celei creştine de Crăciun, care anul acesta sunt concomitente, ambele începând pe 25 decembrie, s-au contopit cu celebrarea unei educaţii de calitate, aşa cum este cea asigurată în Complexul Lauder-Reut din Bucureşti.

Sala a fost arhiplină, printre participanţi aflându-se membri ai guvernului, deputaţi, senatori, reprezentanţi ai Preşedinţiei, membri ai conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentanţi la vârf ai autorităţilor locale din Bucureşti şi din provincie, ambasadori şi alţi membri ai Corpului Diplomatic, ziarişti, oameni de cultură, politicieni şi, bineînţeles, un mare număr de elevi de la Lauder-Reut şi părinţii acestora.

În prezenţa ministrului educaţiei, Mircea Dumitru, Complexul Educaţional Lauder-Reut a primit diploma de excelenţă pentru rezultatele obţinute de elevii săi la concursuri şi olimpiade, iar un număr de 40 de elevi laureaţi la diferite competiţii interne şi externe, precum şi Matei Vlădescu, şeful promoţiei 2012-2016, au primit premii şi aplauzele publicului, sub privirile părinţilor emoţionaţi.

Elevii din cursurile primare şi gimnaziale au intrerpretat dansuri şi melodii evreieşti, sub îndrumarea profesorilor Mioara Stoian, Rodica Doija, Victor Diacicov şi a dirijorului Bogdan Lifşin.

În finalul serii, Marcel Pavel şi grupul Bucharest Klezmer Band au susţinut recitaluri.

Principalii sponsori ai Galei au fost Estee Lauder, Tuborg, Afi, Gral, Sano, Euro Insol.

 LUMINILE ÎNFRĂŢITE DE HANUCA ŞI CRĂCIUN 

Specificul Complexului Educaţional a fost subliniat de prezentatoarea Alexandra Velniciuc: „Am pornit la drum, în urmă cu două decenii, cu şcoala si grădiniţa Lauder-Reut, cu gândul de a oferi educaţie copiilor din comunitatea evreiască, dar „Reut”, al doilea nume al şcolii, înseamnă „prietenie” în limba ebraică, astfel încât poarta şcolii noastre este deschisă tuturor copiilor care doresc o educaţie de bună calitate. Generaţii de elevi de toate naţionalităţile au învăţat împreună, fiind colegi şi prieteni pe viaţă, devenind cu toţii buni ambasadori ai valorilor şcolii Lauder-Reut: prietenia, respectul reciproc, toleranţa, armonia în diversitate. Iar mai presus de toate valorile, se află educaţia, cunoaşterea - valori supreme pentru poporul evreu care sunt şi adevărata cale către o convieţuire paşnică între toţi oamenii. Liceul Lauder-Reut se mândreşte cu şapte generaţii de absolvenţi care au trecut examenele de bacalaureat din prima sesiune, cu note foarte mari, care ne-au propulsat şi menţinut în topul primelor trei licee din Bucureşti şi în topul primelor 10 licee din ţară cu promovabilitate 100% din prima sesiune de bacalaureat”. A fost subliniat şi faptul că începând cu anul şcolar 2010-2011, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, care sprijină extinderea campusului şcolar al Şcolii Lauder-Reut cu o nouă clădire pentru elevii de liceu, Fundaţia Ronald S. Lauder România acordă anual un număr de 10 burse de studii la Liceul Lauder-Reut, pentru elevii provenind din şcolile sectorului 3. Pe baza unui concurs la limba şi literatura română, matematică şi engleză, primii 10 clasaţi au acces la educaţie de elită, oferită de Liceul Lauder-Reut.

Dr. Aurel Vainer, preşedintele F.C.E.R., a aprins cele opt lumânări de Hanuca, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a aprins luminile din bradul de Crăciun, lângă cei doi fiind invitaţi pe scenă Tova Benun Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional, E.S. Tamar Samash, ambasadoarea Statului Israel în România – ambele fiind gazdele evenimentului, precum şi elevii Joseph Seroussi, Amos Goldenberg şi Filip Ioviţu. Florin Iordache a mulţumit pentru că a putut  participa la acest moment deosebit afirmând că parlamentarii prezenţi îi felicită pe toţi cei care au astfel de idei şi care ilustrează apropierea dintre oameni, indiferent de cultul din care fac parte.

Tova Ben Nun-Cherbis: Hanuca şi Crăciunul, sărbătorite împreună la Bucureşti, ca şi la Washington

Mulţumind tuturor celor prezenţi la Sărbătoarea Luminilor, Tova Benun – Cherbis a amintit că „în fiecare an, la Washington, preşedintele SUA aprinde, în faţa Casei Albe, atât luminile de Crăciun, cât şi lumânările de Hanuca. Ne-am gândit că şi în România se potriveşte acest lucru”, a spus vorbitoarea, mulţumind actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, cât şi predecesorului său, Valeriu Zgonea (prezent şi el la Gală), care a început această tradiţie. „Am folosit această ocazie pentru a recunoaşte meritele acestor copii minunaţi, cărora li se datorează succesele Complexului Lauder-Reut şi pentru a le mulţumi lor, profesorilor şi părinţilor lor. Toda raba!”

E.S. Tamar Samash: copiii capătă fundalul cultural al vieţii lor de mâine

„E o seară magnifică, în care copiii sunt în centrul Galei şi e minunat să îi vezi cum aduc împreună România, Israelul, Hanuca şi Crăciunul, obţinând fundalul cultural al vieţii pe care o vor trăi în lumea de mâine. Cunosc activitatea Complexului Lauder-Reut şi particip la ceea ce face Tova, sunt foarte interesată de tot ceea ce ţine de educaţie. Şi eu sunt profesoară, de aceea îmi place să merg la Lauder-Reut. Părinţii au norocul de a avea o şcoală care le oferă copiilor lor cea mai bună educaţie. E minunat că această gală reuneşte români, israelieni, politicieni, intelectuali, părinţi”.

Irina Cajal: Şcoala Lauder-Reut s-a născut în casa familiei Cajal

„Am participat la toate cele 15 ediţii ale Galei Prieteniei, am fost mereu alături de această şcoală, care s-a creat la noi în casă, într-o perioadă în care speranţele de succes nu erau foarte mari. Ţin minte că mama i-a spus tatălui meu (acad. Nicolae Cajal, fost preşedinte al F.C.E.R. -n.red.) că şcoala se va face, datorită firii perseverente a Tovei, care ştie să intre pe geam, dacă o dai afară pe uşă. Va fi o şcoală care va face cinste tuturor şi va fi din nou o şcoală evreiască în România,a susţinut mama mea. Părinţii mei au avut dreptate, au ajutat-o pe Tova şi au sprijinit ideea şcolii şi azi aceasta a ajuns, într-adevăr, una dintre cele mai bune şcoli din România. Este o seară minunată, foarte mulţi părinţi sunt fericiţi că au unde să îşi dea copiii pentru a termina cursurile ştiind engleza, româna şi ivrit la perfecţie şi unde funcţionează şi o bună şcoală de diplomaţie”.

 Dr. Aurel Vainer: Cele două semnificaţii ale Hanucăi

„Când a făcut lumea, Dumnezeu a spus Să fie lumină! Dar nu e vorba numai de lumina fizică, ci şi de lumina care străluceşte peste tot şi îi evidenţiază pe cei care vor binele şi luptă pentru el. Hanuca are şi ea două semnificaţii: Sărbătoarea Luminii, dar şi sărbătoarea înnoirii. Fie ca anul 2017, sau anul evreiesc 5777, care a început acum câteva luni, să fie un an al luminii, al înnoirii şi al prieteniei, al înţelegerii între oameni. Să avem numai bine într-o lume pe care o dorim a păcii, oricât de greu este să o atingi! Nu avem dreptul să nu luptăm permanent pentru ea, pentru învingerea forţelor întunericului.

Această seară este una minunată, pentru că aduce împreună oameni de ambele credinţe, evrei şi creştini, ar fi fost bine dacă erau aici şi musulmani. Să nu uităm că binele şi pacea despre care vorbeam sunt propăvăduite de toate religiile avrahamitice. Fie ca minunea de Hanuca să dăinuie, iar noi, generaţie după generaţie, să ne înscriem sub acest arc al luminii, al luminii constituite dintr-un spectru larg de culori diferite. Hag Hanuca Sameah!

 OPINII ALE UNOR MEMBRI AI BOARD OF TRUSTEES

 Marjorie S. Federbush: Şcoala Lauder-Reut a devenit un simbol al co-existenţei armonioase a elevilor proveniţi din medii diferite

Marjorie Federbush a făcut un istoric al marelui succes înregistrat de Şcoala Lauder-Reut din România, recunoscând că la înfiinţare ”acest rezultat nu era prevăzut”... ”Tova a fost în stare să treacă peste toate obstacolele birocratice, a câştigat sprijinul liderilor respectaţi ai comunităţii evreieşti locale precum şi pe cel al conducătorilor municipali. Astăzi, şcoala are mai mult de 400 de elevi, absolvenţi excepţionali, profesori talentaţi şi părinţi fericiţi”. Evoluţia în continuare a şcolii, a arătat Marjorie Federbush, este ”rezultatul unui nou parteneriat important public-privat, colaborarea între Fundaţia Ronald S. Lauder şi Municipalitatea Bucureşti, iar şcoala a devenit un simbol al co-existenţei armonioase a elevilor proveniţi din medii diferite care au ajuns împreună într-un mediu comun, în care învaţă şi prosperă… Precum ştiţi, Reut înseamna prietenie în limba ebraică. Acest lucru se regăseşte azi aici - o prietenie profundă - fundaţia unei societăţi libere şi încununate de succes, de care toată România poate fi mândră”. 

Jonathan Davis: în Şcoala Lauder, ca şi la Herzlia, să vină cât mai mulţi oameni

Vicepreşedintele pentru relaţii externe la IDC Herzlia şi ofiţer în armata israeliană a solicitat audienţei să îi aplaude pe elevii de la Lauder-Reut, pentru ca toţi să înţeleagă că elementul cel mai important sunt copiii. Apoi, i-a mulţumit Tovei Benun-Cherbis, fără de care şcoala nu ar fi existat. În final, a amintit că Haşmoneii au luptat împotriva celor care doreau să distrugă cultura evreiască şi a urat celor prezenţi atât Hag Hanuca Sameah, cât şi un Crăciun fericit. „Această şcoală să continue să fie ca şi cortul lui Abraham, care avea patru intrări şi în care intrau cât mai mulţi musafiri, aşa cum şi aici, ca şi la Herzlia sunt oameni şi copii de o mare diversitate şi în număr foarte mare!”

Emil Hurezeanu: În ultimii 10 ani am fost mereu aproape de elevii şcolii Lauder-Reut

…Îi mulţumesc vechii şi preţuitei mele prietene Tova pentru şansa de a face parte din comunitatea excepţională a şcolilor şi fundaţiilor Lauder- Reut alături de Fundaţia Magna Cum Laude-Reut. În ultimii 10 ani am fost mereu aproape, într-un fel sau altul, alături de profesorii şi elevii ilustrelor dvs. aşezăminte educaţionale. Am participat cu interes şi satisfacţie intelectuală la dezbaterile anuale ale Zilelor diplomaţiei, ca moderator şi invitat…iar, în urmă cu trei ani am organizat şi moderat o întreagă emisiune de televiziune, de 50 de minute, cu doamna Tova Bennun-Cherbis şi mai mulţi elevi, după o călătorie la Auschwitz organizată de şcoală.

Ne-am revăzut cu emoţie în mai 2016 la sediul Ambasadei României din Berlin, alături de marele scriitor contemporan Norman Manea. Sunt mândru că fac parte din comunitatea dumneavoastră.Voi rămâne alături de şcoala, profesorii şi elevii dvs. oriunde voi fi. Dar un lucru e sigur: pe harta academică a României v-aţi câştigat un loc eminent, iar pe harta mea emoţională şi intelectuală personală aţi devenit şi veţi rămâne una din stelele fixe”, a transmis ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Germania.

Adrian Cioroianu: un exemplu remarcabil pentru orice şcoală şi liceu

”Cu această ocazie specială, pe măsură ce rememorăm realizările din anul trecut ale Complexului Educaţional Lauder-Reut, observăm un exemplu remarcabil pentru orice şcoală şi liceu, un exemplu a ceea ce ar trebui să îndeplinească şcoala: să formeze generaţia următoare, prin educaţie, dându-I astfel şansa de a schimba lumea. Această generaţie de elevi ar trebui să crească şi să repare ceea ce noi am făcut greşit, dar şi să perfecţioneze ceea ce am făcut bine în această lume. Sunt sigur – deoarece ştiu de la fiul meu – că aici, la Lauder-Reut, toţi elevii se bucură de o educaţie cu care foarte puţini elevi români, indiferent de şcoala la care învaţă, se pot mândri. De aceea o felicit pe Tova Ben-Nun Cherbis, dar şi pe cadrele didactice extraordinare pe care le are această şcoală. Acesta este motivul pentru care sper că Lauder-Reut va continua să depăşească aşteptările noastre legate de educaţia elevilor”, a afirmat ambasador României la UNESCO, profesor universitar.

 Dr. Adrian Barbu: Şcoala Lauder nu produce, ci instruieşte

Pornind de la această idee, vorbitorul a subliniat că o consecinţă este că se vor forma persoane independente, care ştiu să facă faţă multiplelor sarcini, au spirit de echipă, sunt preocupaţi de ceilalţi, indiferent de vârstă, religie. Acest copii vor fi creativi, inteligenţi şi respectuoşi, conştienţi de nevoia de a finaliza proiectele, au o gândire originală, sunt toleranţi, preocupaţi de multiculturalism, naturali, autentici şi instruiţi. De aceea, elevii şcolii au avut rezultate excelente în promovare, la Olimpiade şi la adminterile în facultăţi din străinătate. Este confirmarea în practică a proiectului iniţiat de Tova, de dezvoltare pas cu pas, de la grădiniţă la liceu.

 Dr. Herman Bercovici: Mă impresionează că aici copiii vorbesc română, engleză şi ebraică

Mă impresionează participarea acestor copii şi că aici se vorbesc trei limbi-româna, engleza şi ebraica, iar directoarea acestei şcoli, Tova Bennun Cherbis, merită multe laude”, a declarat consulul onorific al României în Israel, care a adăugat: „Sunt bucuros că pot participa la acest eveniment din partea Israelului, în calitatea mea de consul onorific al României şi din partea premierului Netanyahu şi să văd cît de mulţi prieteni are aici Israelul. Doresc ca această prietenie între cele două ţări să continuie şi să se întărească şi mai mult”.

 Ion M. Ioniţă: Până la urmă suntem puşi să apărăm aceleaşi valori

Şcoala Lauder şi Tova nu numai că îi învaţă pe copii, ci îi educă, ceea ce e mult mai mult. Învaţă ca oamenii să stea împreună, chiar dacă sunt diferiţi, să aibă un dialog”, a subliniat Ion M. Ioniţă, senior editor la Adevărul şi redactor-şef al revistelor Foreign Policy şi Historia. „Este ceea ce mi se pare cel mai important şi de aceea cred că este unul dintre cele mai importante proiecte din România. Evenimentul la care asistăm merge în acelaşi spirit al aducerii împreună a unor oameni care au crescut în diverse condiţii, dar se pot înţelege şi, pînă la urmă, suntem puşi să apărăm aceleaşi valori. Este un succes şi sper că acest succes va continua fiindcă avem nevoie de astfel de succese şi astfel de exemple într-o lume care este mai greu de înţeles şi se discută şi se acceptă mesaje care nu vorbesc despre înţelegerea dintre oameni”.

 PUNCTE DE VEDERE ALE PARTICIPANŢILOR LA GALA

Andi Cristea, europarlamentar: educaţia ne permite să nu ne temem de întuneric

„Seara de azi este, ca de obicei, una excepţională. Şi acum, ca de fiecare dată când am ocazia, vreau să salut activitatea şi contribuţia Tovei, pentru că ea crează o elită. Mi-au rămas în memorie cuvintele regretatului academician Solomon Marcus, care spunea că în copilărie, ne temem de întuneric, iar la maturitate frica se risipeşte. Eu cred că acel lucru care ne permite ca atunci când creştem să nu ne mai temem de întuneric şi să iubim lumina este educaţia. Odată pătrunsă în mintea copiilor, educaţia îi transformă în adulţi de succes, iubitori de lumină şi căutători de lumină”. 

 Victor Opaschi: Evreii cred că Dumnezeu este lumină

Hanuca este o sărbătoare în aparenţă simplă care, cred eu, este ceea ce cred evreii despre Dumnezeu, că Dumnezeu este lumină. Această legătură dintre Crăciun şi Hanuca este minunată şi, Gaudeamus igitur, să ne bucurăm pentru ea, ne-a declarat Victor Opaschi, secretar de stat la Departamenul Cultelor.

 Ionuţ - Florin Pucheanu: De secole, comunitatea evreiască trăieşte alături de noi

„Este un eveniment excepţional organizat de comunitatea evreiască, şcoala Lauder şi Israel şi care confirmă o realitate şi anume că de secole noi aici, pe plaiurile mioritice, am convieţuit extrem de bine cu evreii, care au contribuit la dezvolatarea noastră naţională şi locală”, a spus, Ionuţ-Florin Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, care a continuat: „Vorbesc în calitatea mea de primar al municipiului Galaţi. În oraşul nostru au existat extrem de multe edificii evreieşti de care am beneficiat. De pildă, acum suntem în curs de a achiziţiona maternitatea, care a aparţinut comunităţii evreilor din Galaţi. Eu, de acum cinci luni, de când am fost ales primar, am luat legătura cu comunitatea evreiască şi cred că legăturile cu ea trebuie întărite şi ridicate la un nivel de care să se bucure ambele părţi”.

Eva Galambos

Alexandru Marinescu

 

(REALITATEA EVREIASCA Nr. 484-485 (1284-1285), 1 – 31 decembrie 2016)

 

Pin It

Structura anului scolar

 

SUMMER SCHOOL

18 IUNIE – 6 IULIE 2018

VACANȚA DE VARĂ

începe în 9 iulie 2018

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 8 iunie 2018

* clasa a XII-a termină cursurile pe 25 mai 2018

* vacanţa de toamnă (28 octombrie - 5 noiembrie 2017) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

                       SEMESTRUL II

       12 FEBRUARIE  – 15 IUNIE 2018

              VACANȚA DE PRIMĂVARĂ

              31 martie – 10 aprilie 2018

                     ŞCOALA ALTFEL

               19-23 martie 2018 (liceu)

    26-30 martie 2018 (primar, gimnaziu)

           16-20 aprilie 2018 (grădiniţă)

                       ZILE LIBERE

     1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (ma)

          21 mai – Şavuot - zi libera (lu)

28 mai – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                    1 iunie – zi libera (vi)

                          SEMESTRUL I

11 SEPTEMBRIE 2017 – 2 FEBRUARIE 2018

                             ZILE LIBERE

21, 22 septembrie – Roş Haşana – zile libere (jo, vi) – ajun 20 septembrie zi scurtă (mi 15.00), 5, 6 octombrie – Sucot – zile libere (jo, vi) – ajun 4 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 12 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (jo) ) – ajun 11 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 13 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (vi), 30 noiembrie – Sf Andrei (jo), 1 decembrie – Ziua Naţională (vi), 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (mi)

                        VACANȚA DE IARNĂ

     23 DECEMBRIE 2017 – 14 IANUARIE 2018

                VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ

                       3 – 11 FEBRUARIE 2018

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

MADICKE NIANG

Minister of Foreign Affairs-Republic of Senegal

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

AVIGDOR LIEBERMAN

Minister of Foreign Affairs, State of Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining